top of page

Spelmiddag jeugdleden

27-06-2021

Na een lange periode van niets mogen doen door corona, bestond eindelijk de mogelijkheid alsnog iets te kunnen organiseren voor onze jeugdleden. Normaliter zou het minikamp weekend plaatsvinden, echter is overnachting momenteel nog niet mogelijk. Zo zijn we uitgekomen op een spellenmiddag.

 

Het enthousiasme was wederzijds, de kids waren met een groot aantal aanwezig, ook vriendjes en vriendinnetjes mochten mee! De dag startte 09.00u met een ontbijt op de zaal en het smeren van broodjes voor de lunch. Nadat ieder zijn of haar buikje vol had en lunch gesmeerd, was het tijd om de groepjes te verdelen. Er waren 4 groepen en om de 10 minuten ongeveer vertrok een team. Ze bedachten zelf een naam voor hun groep en liepen vervolgens hun speurtocht vanuit de zaal naar de speeltuin in Simpelveld. Tussentijds waren er vragen over de omgeving en buurt die zij moesten beantwoorden. Ook was er een tussentijdse stop voor een drankje en een spel waarbij met pittenzakjes in hoepels moest worden gegooid. Iedere hoepel stond gelijk aan een aantal punten en de uitslag per groep bestond dan uit ieder teamlid x het aantal gegooide punten per teamlid en dat bij elkaar opgeteld.

 

Rond het middaguur druppelden de kids binnen bij de speeltuin, waarbij zij de gelegenheid kregen om hun lunch te eten en te drinken. Er was een (kinder-)zwembad ter beschikking voor verkoeling waar de meesten maar wat graag gebruik van maakten! Er was voldoende gelegenheid om lekker te rennen en te ravotten. Veelal ging de zwemkleding aan, vervolgens weer uit en weer aan gedurende de middag door.

 

Samen met wat leiding zijn tussendoor ook nog wat spellen georganiseerd om niet alleen maar bezig te zijn met de speeltoestellen. De waterballonnen kwamen aan bod, waar de kinderen maar al te graag gebruik van maakten. Menig leiding hield het niet droog; zij waren een mooi doelwit!

 

Tussendoor werd een ijsje gegeten en tegen 16u waren de frietjes en snacks klaar. Gelukkig maar, want honger hadden de meesten wel! Daarna was het tijd om de spulletjes te pakken en kwamen de ouders hen ophalen. Maar goed ook; iets na 16.30u barstte een flinke stortbui los met regen. Gelukkig later dan aanvankelijk gedacht.

 

Samenvattend was het een super mooie dag! Zowel jeugdleden, introducé maar ook leiding heeft genoten van deze dag. Een goed begin van een hopelijk bijna weer vrije coronaperiode. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Met dank aan alle sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om deze dag te kunnen verzorgen:

- Speeltuin Hulsveld

- Plus Bocholtz

- Slagerij Vaessen

- Bakkerij Dreessen

bottom of page