top of page

Uitje Nederlands kampioenen bij Spacejump

01-07-2020

Afgelopen woensdag, 1 juli, was het eindelijk zo ver, het uitje van onze Nederlands Kampioenen. Helaas, door Corona, hebben wij dit een aantal maanden moeten uitstellen. De mate van blijdschap hoeven we hier niet uit te leggen, toen we bericht kregen dat we een nieuwe datum konden plannen! 
Even terug naar december 2019. Op zaterdag 7 december werden onze jeugd dames Nederlands kampioen in de B-lijn op het toestel minitramp. Vrijdag 3 januari werden zij gehuldigd in de kantine van onze Wilhelminazaal, waar ze een hoop cadeaus in ontvangt hebben genomen. Wat een ervaring voor deze kersverse kampioenen! Van hun trainsters hadden ze een uurtje Jumpen bij Spacejump cadeau gekregen. 
 

NK feestje 1 juli 2020
Video afspelen

De kampioenen werden thuis opgehaald door hun trainsters en wat hadden ze er een zin in! Eindelijk kon het beloofde uitje doorgaan. Eenmaal aangekomen bij Spacejump, waar we de hal bijna voor ons alleen hadden, kon de pret pas echt beginnen. Maar……. eerst moesten de dames nog een instructiefilmpje bekijken waarin alle regels uitgelegd werden. Dit kenden zij natuurlijk al, want het was niet de eerste keer dat ze bij Spacejump kwamen. Na het desinfecteren van onze handen, kon het Jumpen beginnen. 
Helemaal losgeslagen, werd er meteen enthousiast op de verschillende trampolines gesprongen, de blokkenbak in gedoken en over de evenwichtsbalk gebalanceerd. Ze wisten niet waar ze moesten beginnen. Gelukkig hadden ze een heel uur om zich helemaal uit te leven. Er werd salto’s, backflips en flikflakken gesprongen, vrije radslagen en vrije overslagen kwamen ook voorbij. Zelfs dubbele salto’s werden gemaakt en angsten overwonnen, allemaal op hun eigen niveau. Wat waren de trainsters blij en trots om hun turnsters weer te zien doen wat ze het allerliefst doen, turnen natuurlijk. Onze toppertjes zijn het, ondanks de corona-break, zijn ze het niet verleerd! 
Het uur Jumpen vloog voorbij, rode en opgewekte gezichtjes verzamelden zich bij de uitgang. Het uitje was nog niet afgelopen, want de kampioenen hadden namelijk ook nog een cadeaubon voor de Mc Donalds ontvangen van het bedrijf van Jo Ortmans, Jo nogmaals bedankt! 
Vanuit Spacejump gingen we naar de Mc Donalds, van al dat springen krijg je natuurlijk ook honger. De arme jongen aan de deur wist even niet hoe hij het had, toen hij 12 enthousiaste dames richting de ingang zag komen. Ook hier waren de regels even net iets anders vanwege Corona, maar dit mocht de pret niet drukken. Twee aan twee konden de dames hun bestelling doorgeven aan de kassa. Heel lang hebben we niet hoeven wachten, want het eten was snel klaar. Lekker smullen maar! 
Onder het eten werd er natuurlijk volop gekletst, gelachen en zelfs tanden getrokken!
Moe, voldaan en met volle buikjes werden de kampioenen weer thuisgebracht. 
Dames, jullie hebben er hard voor gewerkt en enorm verdiend! 
Op naar nog meer Nederlandse titels, op naar komend seizoen!

bottom of page