top of page

NK Groepsspringen A/B-Lijn te Gulpen

07-12-2019

Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft Wilhelmina zich op 2 november geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 2 onderdelen.

Het was extra druk voor deze meisjes, omdat ze naast de voorbereidingen voor het NK ook hard moesten oefenen voor het kerstgala. We hebben minder tijd kunnen besteden aan de wedstrijdvoorbereidingen dan we zouden willen.


Toch hebben ze keihard gewerkt en mochten ze vandaag laten zien wat ze in hun mars hadden. De Nederlandse kampioenschappen werden in Gulpen gehouden, dus gelukkig geen lange rit.

De meisjes mochten beginnen met het onderdeel Pegasus-minitramp. Ze sprongen moeilijkere sprongen dan op de plaatsingswedstrijd. Daar hebben ze hard voor moeten oefenen, maar door die sprongen hadden we vandaag een extra hoge moeilijkheidsgraad. Maar, moeilijke sprongen betekend ook extra druk. Gelukkig konden ze heel goed met de druk omgaan en hebben ze, ondanks een paar kleine foutjes, een mooie serie neergezet met als resultaat een 3e plaats.

Na 4 rondes rusten, mochten ze nog één keer shinen. De minitramp stond op het programma en ook hier was de moeilijkheidsgraad hoog door de lastige sprongen. De meisjes waren er helemaal klaar voor. Het tempo zat er goed in, ze sprongen mooi, snel en strak achter elkaar aan. Ze hebben een mooie serie laten zien, maar het is altijd afwachten of de jury dat ook vind. De dames waren als laatste van hun categorie aan de beurt.

 

Toen het cijfer kwam werd voor de trainsters al snel duidelijk dat de dames de hoogste score hadden en dus Nederlands Kampioen werden op dit onderdeel. Iemand van de ouders werd stiekem op pad gestuurd om een bloemetje te halen.

De turnsters zelf wisten de uitslag nog niet en gingen vol goede hoop richting de prijsuitreiking. Al snel werden ze op de hoogste trede geroepen en werd ook voor hen duidelijk dat ze Nederlands Kampioen zijn! De smile’s gingen niet meer van hun gezicht.

Ze hebben hier hard voor gewerkt als team met een lach en een traan. Uiteindelijk hebben ze niet alleen genoten op het NK, maar ook nog gestraald! Nu hard verder werken voor de komende wedstrijden.

Dames dankjewel voor het harde trainen en jullie inzet.


Wij zijn enorm trots op jullie!

bottom of page