top of page

LK Turnen

14-05-2022

Eindelijk na dik 2 jaar mochten de Limburgse kampioenschappen groepsspringen en individueel weer plaats vinden. Eindelijk mochten onze meiden laten zien waar ze voor, tijdens en na corona voor getraind hadden. Eindelijk was er weer een wedstrijd.

In de ochtend nam Wilhelmina deel met 2 groepen op 4 onderdelen. Voor veel van deze meiden was het de eerste wedstrijd. Ze hebben natuurlijk wel afgelopen juli de online wedstrijd gehad, maar een ‘echte’ wedstrijd is toch anders. De tribune zat vol met publiek, de zaal met 4 banen maakt natuurlijk veel indruk. Daarnaast zagen ze ook hun concurrentie springen.

De meisjes jeugd D lijn mochten het spits afbijten voor Wilhelmina. Zij begonnen op kast plankoline. De ronde erna waren de meisjes jeugd E lijn aan de beurt. Ook op kast plankoline. Beide groepen hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Dit was ook terug te zien tijdens het springen. Dit was niet het enige toestel wat voor de meisjes op het programma stond. Ze moesten ook nog minitramp springen, kast minitramp springen en lange mat turnen. Een vol programma. De E-jeugd groep moest zelfs 2 toestellen achter elkaar turnen. Dit zijn de meiden natuurlijk gewend van de traingen. Op de training hebben ze geoefend om alle toestellen achter elkaar te turnen.

De ochtendwedstrijd verliep goed, zonder grote fouten en dit is ook te zien in de behaalde resultaten.

Na de prijsuitreiking van het ochtendprogramma was het de beurt aan onze junioren. Ook zij hadden een druk programma deze middag. Maar liefst 3 toestellen stonden op het programma. En voor een groot gedeelte van onze turnsters ook nog individueel springen op 1 of meerdere toestellen.

Tijdens deze Limburgse kampioenschappen zijn wij een mooie samenwerking met GTC Gulpen aangegaan. Fam Copier en Fam Wierts zouden Airtrack gewoon met Wilhelmina mee springen. Pegasus en minitramp springen ze met GTC mee omdat zij 1 turnster te weinig hadden.

Helaas heeft Fam Copier zich vlak voor de Limburgse kampioenschappen geblesseerd en kon ze helemaal niet deelnemen aan deze wedstrijd. Ook Nina kampt al langere tijd met een vervelende blessure en kon niet deelnemen aan de wedstrijd. Beterschap meiden.

Wilhelmina mocht beginnen met Airtrack. Dit toestel is nog relatief nieuw voor veel meiden. Des al niet te min lieten ze, ondanks 2 vallen, een mooie serie zien.

Vervolgens stonden pegasus en minitramp op het programma voor de junioren van Wilhelmina en de combinatie met GTC. Beide groepen lieten op alle 2 de toestellen, ondanks hier en daar wat foutjes, mooie series zien. Ook dit was in de resultaten te zien.

Tot slot stond het individuele springen nog op het programma. De meiden hebben goed hun best gedaan en laten zien waar ze toe in staat zijn. Ook hier hebben de meiden van Wilhelmina een hoop medailles in de wacht mogen slepen.

Wij als trainsters zijn blij dat dat er weer ‘gewoon’ wedstrijden plaats vinden. Dit is toch waar je het als turnster en als trainster voor doet. Ook zijn wij enorm trots op onze meiden, ze hebben een hoop medailles mee genomen naar Bocholtz. Nu verder trainen voor alle wedstrijden die nog gaan komen. Zodat er in de toekomst ook weer veel prijzen gewonnen worden.

 

Hieronder vindt u de volledige uitslagenlijst:

E-jeugd:

- 1e plaats kast-plankoline

- 1e plaats minitramp

- 2e plaats kast-minitramp

- 3e plaats lange mat

 

D-jeugd:

- 1e plaats kast-plankoline

- 1e plaats kast-minitramp

- 2e plaats minitramp

- 4e plaats lange mat

 

Dames C-junioren (Wilhelmina):

- 2e plaats Airtrack

 

Dames B-junioren (Wilhelmina):

- 1e plaats pegasus-minitramp

- 3e plaats minitramp

 

Dames A-junioren (Wilhelmina combi GTC):

- 1e plaats pegasus-minitramp

- 1e plaats minitramp

 

Jeugd niveau I

- 2e plaats voor Stanne op minitramp

- 5e plaats voor Stanne op pegasus-minitramp

 

Jeugd niveau II

- 1e plaats voor Lisa op pegasus-minitramp

- 2e plaats voor Julia op pegasus-minitramp

- 7e plaats voor Lisa op minitramp

 

Junioren niveau I

- 3e plaats voor Thirza op pegasus-minitramp

- 6e plaats voor Lonne op minitramp

 

Junioren niveau II

- 2e plaats voor Fam W. op airtrack

- 3e plaats voor Fam W. op pegasus-minitramp

- 4e plaats voor Siri op pegasus-minitramp

- 5e plaats voor Fam W. op minitramp

- 7e plaats voor Siri op minitram

bottom of page