top of page

Jubilarissen Gv Wilhelmina 2022

25-04-2022

Jubilarissen G.V. Wilhelmina 2021 en 2022

Zeer verheugd mogen wij jullie mededelen dat Wilhelmina dit jaar maar liefst 7 jubilarissen in haar midden heeft. Als gevolg van Corona worden ook de jubilarissen van 2021 dit jaar gehuldigd.

Op zaterdag 7 mei a.s. zullen wij onze jubilarissen in het zonnetje zetten op onze jaarlijkse feestavond. De huldiging met receptie zal om 20.00 uur plaatsvinden.

Jubilarissen_2022.PNG

Staand vLnR: Wiel Houben, Marco Schoonbrood, Jo Nevelstein, Peter Schmeets
Zittend vLnR: Peter Robben, Marita Canisius-Dremmen, Wilma Stuurmans-Dumont

Marco Schoonbrood 50 jaar:

Marco werd op 5-jarige leeftijd lid van onze vereniging waar zij in de jongens de turnsport begon te beoefenen. Onder leiding van trainer Ger Wetzels hoorde hij later tot de befaamde maar ook beruchte herengroep van Wilhelmina. Nadat het springen wat lastiger werd richtte Marco zich op het toestelturnen waar hij nog jaren aan de brug en rekstok.

De echte passie vond Marco echter bij het maken van muziek. In 1972 werd Marco dan ook lid van de drumband. Dit vond hij zo leuk dat hij uitgroeide tot een van de kartrekkers van de groep en een aantal jaren Drumbandleider was. De meesten zullen Marco herinneren als de bekende laatste (grote) man.

Sinds 1993 is Marco ook nog altijd actief bestuurslid geweest van Wilhelmina. Al snel werd hij penningmeester van de vereniging. Met een korte pauze vanwege zijn werk keerde hij later als secretaris weer terug in het bestuur. De laatste jaren is hij weer als penningmeester. Binnen het bestuur was Marco samen met Robert een van de kartrekkers bij de verbouwing van de Wilhelminazaal. Een enorme klus die met name dankzij Marco en de vele vrijwilligers nooit was gelukt.

Wij wensen Marco (alias d’r Boelie) van harte proficiat met het bereiken van deze mijlpaal en danken hem voor zijn enorme inzet en betrokkenheid voor Wilhelmina.

 

 

Jo Nevelstein 50 jaar:

Jo werd in 1972 lid van Wilhelmina en ook hij maakte deel uit van de befaamde maar ook beruchte herengroep van Wilhelmina. Velen kennen Jo echter als Vaandeldrager van Wilhelmina. Of het nu een optocht met de drumband was, een turnwedstrijd, de vele weidenfeesten of de processie, Jo stond altijd fier vooraan als vaandeldrager.

Achter de schermen is Jo ook altijd zeer betrokken geweest bij Wilhelmina. Zo heeft Jo meer dan 40 jaar het Clubblad van Wilhelmina bezorgd. Zo wist Jo jarenlang waar elk lid woonde.

Verder was Jo Nevelstein 17 jaar een zeer betrokken bestuurslid van onze vereniging. Hierbij had hij altijd aandacht voor de Jeugd in onze vereniging. Jaarlijks huurde hij het hele zwembad aan de Groenboord of voor de jeugd van Wilhelmina. Een geweldig uitje wat veel (oud-)leden zich vast nog zullen herinneren. De laatste jaren is Jo vooral actief als vrijwilliger. Welk klusje er ook moet gebeuren in onze Wilhelminazaal, Jo is er altijd om de helpende hand te bieden.

Wij wensen Jo van harte proficiat met het bereiken van deze mijlpaal en danken hem voor zijn enorme inzet en betrokkenheid voor Wilhelmina.

 

 

Wiel Houben 50 jaar:

Ook Wiel is in 1972 lid van GV Wilhelmina geworden. Wiel was een trouw lid van de welbekende drumband van Wilhelmina. Wiel meestal lopende in het midden met de overslagtrom oftewel “de dikke tsiem”. Wiel heeft tijdens die periode heel wat drumbandleden het trommelen aangeleerd.

Met de drumband haalde Wiel diverse prijzen tijdens de verschillende optochten.

In het jaar 2000 wist de drumband zelfs te promoveren naar de 2e divisie sectie B-1 en als klap op de vuurpijl ook de Limburgse titel in de wacht werd gesleept. Voor een drumband vanuit de gymnastiekwereld was dat een prestatie van formaat.

Verder was Wiel altijd de steun en toeverlaat van zijn echtgenote en onze voorzitter Miriam Houben.

Samen hebben ze veel betekend voor Wilhelmina. Daarbij was Wiel als eigenaar van de Tapijtenhal ook jarenlang de hoofdsponsor van Wilhelmina. De laatste jaren ondersteunt Wiel onze vereniging nog steeds als bestuurslid van onze Supportersclub.

Wij feliciteren Wiel met zijn 50- jarig jubileum en danken hem voor zijn enorme inzet, steun en betrokkenheid voor Wilhelmina.

 

Wilma Stuurman-Dumont 50 jaar:

Wilma is in 1971 lid van GV Wilhelmina geworden en gelijk begonnen met turnen in de meisjesgroep.

Wilma is niet altijd actief geweest in Wilhelmina maar bleef toch altijd trouw lid omdat de vereniging haar aan het hart ging. De laatste jaren is Wilma actief bij het volleybalteam op de donderdagavond. Bescheiden maar heel toegewijd geniet ze van het teamspel.

Wij feliciteren Wilma met haar 50- jarig jubileum en danken haar voor haar trouwe inzet en betrokkenheid voor Wilhelmina.

 

 

Marita Canisius-Dremmen 40 jaar:

Marita is in 1981 lid van GV Wilhelmina geworden bij de Jazzdames. Een groep die al jarenlang heel trouw elke woensdag komt ontspannen van een gezellige dansavond. Daarna drinken de dames graag nog een “borreltje” in de kantine. Marita staat dan vaak achter de bar en zorgt ervoor dat de dames altijd iets te drinken en te lachen hebben. Ze is een van de gangmakers waardoor de jazzdames al zo lang samen zijn en plezier hebben.

Wij feliciteren Marita met haar 40- jarig jubileum en danken haar voor haar trouwe inzet en we hopen dat ze nog lang plezier beleeft bij Wilhelmina.

Peter Schmeets 25 jaar:

Peter is in 1996 lid geworden van Wilhelmina waar hij daarvoor al jaren regelmatig vrijwilliger was als partner van onze trainster Hennie. Het hele gezin Schmeets is al jaren enorm betrokken bij onze vereniging. Peter was zelf jarenlang lid van de fitheren waar hij op de donderdagavond vaak “eentje” kwam drinken in de kantine en ook erg kon genieten van de weekendjes weg met “de sjtucheliezere”.

Van 2003-2011 was Peter voorzitter van de Supportersclub. In deze periode heeft hij de supportersclub weten te verjongen en te moderniseren. In 2007 overhandigde Peter tijdens de kerstmiddag een cheque met het magische bedrag van €10.000,- als ondersteuning van de verbouwing van de Wilhelminazaal. Ook achter de schermen was Peter een trouwe vrijwilliger. Zo was Peter jarenlang verkeersbrigadier bij de verschillende optochten van onze vereniging en staat Peter nog regelmatig achter de bar tijdens de verschillende activiteiten.

Wij wensen Peter van harte proficiat met het bereiken van deze mijlpaal en danken hem voor zijn enorme inzet en betrokkenheid voor Wilhelmina.

 

Peter Robben 25 jaar:

Peter is op latere leeftijd lid geworden van onze vereniging nadat hij een aantal jaren in het buitenland heeft gewoond. Daarvoor was Peter ook al geruime tijd lid van onze vereniging. Volgens eigen zeggen is hij zelfs al meer dan 50 jaar lid van Wilhelmina alle jaren opgeteld.

25 jaar geleden toen Peter weer naar Bocholtz verhuisde werd hij weer lid van Wilhelmina om te gaan volleyballen. Iets wat hij eerder al met zijn broer Math had gedaan. Peter was altijd een gedreven volleyballer en ging altijd tot het uiterste. Buiten het volleyballen was Peter ook altijd een gezellige en graag geziene gast in de kantine waar hij uren kon vertellen over zijn ervaringen uit het buitenland. De laatste jaren gaat het volleyballen vanwege zijn leeftijd niet meer zo makkelijk. Desondanks komt hij regelmatig naar de zaal om gezellig ene te drinken met de “jongens”.

Wij feliciteren Peter met zijn 25-jarig jubileum en hopen dat hij nog vele jaren plezier mag beleven bij Wilhelmina.

bottom of page