top of page

Gymmie Turnen Gv Wilhelmina​ Dag 3

26-10-2019

Op zaterdag 26 oktober was alweer de derde gymmiedag. Op zo’n gymmiedag kunnen de turners en turnsters enkele oefeningen tonen aan hun familie en een jury. De jury had de moeilijke opgave om de oefeningen streng te beoordelen. De oefening moet 100% goed uitgevoerd worden om als voldaan te worden beoordeeld en de turn(st)er zijn of haar gymmie dus echt verdiend.

De oefeningen zijn voorbereidingen voor de 11 basisvaardigheden die ontzettend belangrijk zijn bij het turnen zoals bijvoorbeeld de arabier, de kip en de salto. Een goeie basis die kan resulteren tot betere prestaties op de Limburgse of zelfs Nationale Kampioenschappen.

 

Drie keer per jaar toetst een jury of de oefeningen perfect worden uitgevoerd. Maar liefst 20 gymnasten deden mee om hun oefeningen te laten toetsen. Iedereen die alle 11 basis gymmie’s heeft verdiend krijgt een bronzen gymmie in zijn/haar mapje. Diegene die 22 gymmie’s heeft verdiend krijgt een zilveren gymmie.

En ook deze keer vielen een aantal turnsters in de prijzen :

 

Naamloos_edited.png

Brons :

Lis de Koning

Thirza Struijs

Nina Curfs

Lisa Stommen

Zilver :

Evi Hollands

Lara Bindels

Yze Andriolo

Diede Lentzen

Julia Voncken

Giselle Wong Loi Sing

Fleur Beenen

Namens de leiding wensen wij allen van harte proficiat. Blijf goed trainen dan zijn wij ervan overtuigd dat de volgende gymmiedag de eerste Gouden Gymmie’s behaald worden.

bottom of page