top of page

Acrogym Plaatsingswedstrijd 3

16/17-03-2019

Op 16 en 17 maart stond de laatste plaatsingswedstrijd C/D/E en de districtskampioenschappen C/D/E ACRO voor de deur van onze regio. Deze werd gehouden in het mooie Zeeland en wel in Zierikzee.

Zaterdag 16 maart - 1e wedstrijddag

Voor de eerste wedstrijddag (16 maart) betekende het voor Jo en Diana, onze juryleden, vroeg opstaan. Dit omdat ze rond de klok van 8:30u aanwezig dienen te zijn voor de jury vergadering. Melanie, ons ander jurylid, had met haar gezin er voor gekozen om vrijdag reeds te vertrekken en er een weekendje uit van te maken.

Gelukkig waren onze deelnemers van de D/E niet in het eerste wedstrijdblok in-gedeeld. Voor Nina en Secoiya betekende dat hun wedstrijdblok E-senior rond de klok van 13:10u begon. De dames waren natuurlijk iets gespannen, maar eenmaal op de wedstrijdvloer ging hun dans van zelf  en waren we allemaal zeker trots op hun behaalde resultaat.

Daarna ging het voor ons verder met Lonne, Jana en Aimee. Zij waren ingedeeld in dames groep D-senior.  Deze dames lieten op de wedstrijd vloer zien waar ze de afgelopen weken hard aan gewerkt hadden en het was een hele mooie dans. Direct na hun stonden Fam en Rebecca op de wedstrijdvloer. Zij kwamen uit als dames paar D-senior. De dames lieten op de vloer zijn dat ze er veel plezier in hadden en hun dans verliep zoals ze het zelf ook gehoopt hadden.  We waren allemaal zeer tevreden over het behaalde resultaat.

Zondag 17 maart - 2e wedstrijddag

Op 17 maart hadden onze dames groepen C-senior hun wedstrijddag. Voor ons allen was het vroeg vertrekken, dit omdat het wedstrijd blok om 9:30u startte. In de C-lijn worden door de deelnemers twee dansen afgeleverd, één dans met balans-elementen en in de ander met tempo-elementen. Er werd gestart met de balans dans. Estelle, Ramona en Samantha mochten in hun blok de spits afbijten. Dit is altijd een spannend moment, maar dat hield ze niet tegen om een prachtige dans te tonen. Zeer tevreden verlieten ze de wedstrijdvloer. Vervolgens stonden Fam, Ashley en Pamela klaar om hun dans aan de jury te laten zien. Ook zij hadden een hele mooie dans laten zien en waren zeer tevreden.

 

Na een moment van rust stonden de deelnemers weer klaar voor de opmars van de tempo dans. Estelle, Ramona en Samantha waren ook hier weer als eerste aan de beurt. Alles verliep zoals ze gedacht hadden en hierdoor zagen we een hele mooie dans. Zoals bij de balansdans, volgden Fam, Ashley en Pamela op met de tempo dans. Ze stonden met veel vertrouwen en plezier op de wedstrijdvloer en dat was aan hun dans te zien, top! Beide groepen waren tevreden met het behaalde resultaat. Helaas heeft zich niemand kunnen plaatsen voor de halve finale, maar dat mocht de pret en het plezier van de afgelopen drie wedstrijden niet drukken.

bottom of page