Leidersuitstapje : Expeditie Robinson

14-10-2019

Op zaterdag 14 september vond het jaarlijks leidersuitstapje plaats.

Dit jaar werd het georganiseerd door Marie-Louise en Pamela.

 

Met alleen aanwijzingen over kleding, wist de rest van de leiding niet wat er stond te gebeuren. Na meerdere voorbereidingen was de dag aangebroken. Om 15.45 uur moesten we ons verzamelen voor de Wilhelminazaal, waar Marie-Louise boven in de kantine de voorbereidingen al had gedaan voor het avond eten. Zijn we compleet? Dan kunnen we vertrekken naar de plaats waar het allemaal gaat gebeuren. Op het veldje in de Tulpenstraat stond iemand vanuit de organisatie van "even uit evenementen"  alles gereed te zetten voor ons een leuke middag te bezorgen.

Bij aankomst werd ons uitgelegd wat we gingen doen: Expeditie Robinson.

 

Na het voorstellen van onze begeleidster en uitleg over de bedoeling van dit spel werd door de begeleidster 2 kampen gemaakt, kamp Noord en kamp Zuid. Dan gingen we beginnen met de 1ste proef. Het maken van een brug over het moeras om aan de overkant te komen. Welk kamp de snelste tijd neer had gezet was veilig. Het kamp met de slechtste tijd, moest naar de eilandraad en een stem uitbrengen op een van je teamleden. Diegene die op het einde van alle proeven de meeste stemmen hadden vormen een nieuw team voor het eindspel. 

Ook kon de eetproef niet ontbreken, en nee denk maar niet dat je voor de gek gehouden wordt met lekkere dingen. Je kon kiezen uit: sprinkhanen, wormen en buffalo wormen. Er zaten dappere personen erbij die kozen voor de sprinkhanen, maar ook die gekozen hadden voor de buffalo wormen. Ook waren er mensen bij die deze proef niet aan durfde. 

Ook proeven waarbij je goed moest nadenken ontbraken niet, zoals het maken van een tangram. Of raadsels oplossen waarna de cijfers een code vormde.

Na alle proeven de stemmen geteld te hebben, werden de nieuwe teams gemaakt en het eindspel gespeeld. Het winnende team ontving een fles bubbels. 

Door al dat harde en zware werk, kregen de kampleden wel dringend honger en liepen gezamenlijk terug naar de Wilhelmina zaal. Hier stond nog een spel te wachten, Bingo!! Om 19.00 uur werd het eten gehaald bij de Griek in het dorp en konden we allemaal genieten van het lekkere eten. 

Na nog wat na te borrelen en te vertellen konden we zeker terug kijken op een leuk en geslaagd leidersuitstapje.