Kerst Volleybal toernooi 2019

27/30-12-2019

Aan het einde van het jaar, net na de kerstdagen komen veel volleybalteams van heide en ver naar Bocholtz om de bijgekomen onsjes van de feestdagen eraf te sporten om ze vervolgens daarna weer bij te “tanken” in de kantine. Maar liefst 20 teams deden dit jaar mee met het gezellige kersttoernooi verdeeld over 4 avonden.

 

Vrijdag :

Op de vrijdagavond mochten de Bocheser teams de spits afbijten. Buurtvereniging Um jen Sjting wist het succes van afgelopen jaar (ze behaalden toen een eerste plaats) helaas niet te evenaren. De heren van Sportclub’25 hadden qua prestatie en mindere avond ze wonnen uiteindelijk maar 1 set maar gelukkig wisten zij deze teleurstelling in de kantine goed weg te werken.

Het team Misch Masch wat voor de tweede keer meedeed had zich goed voorbereid. Uiteindelijk verloren ze maar 1 set waardoor ze dik verdiend op een eerste plats zijn geëindigd. 

De teams van Wilhelmina (Boelies en Dofitts) eindigden op een voor hun gebruikelijke plaats. Het was een zeer gezellige avond waar veel plezier werd gemaakt. Na de prijsuitreiking volgde nog een gezellige avond in de kantine tot in de late uurtjes.

 

Uitslag vrijdagavond Gemengde recreatieve poule :

1e plaats:  Misch Masch

2e plaats:  De Dofitts

3e plaats:  De Boelies

4e plaats:  Um jen Sjting

5e plaats:  Veteranen Sportclub ‘25

 

 

Zaterdag :

Op de zaterdagavond waren het de sterke gemengde teams die mochten spelen. Een avond waar bij sommige teams niet het niveau maar het alcoholpromillage erg hoog lag. Met name bij Lomp & Hel lag het tempo in de kantine erg hoog. En dat niveau in de kantine wisten ze tot in de vroege uurtjes vol te houden.

Het team van Wilhelmina begon sterk en heeft deze avond geen wedstrijd verloren maar 4 wedstrijden gelijk gespeeld. Dit resulteerde in een 3e plaats.

De dames (en 1 heer) van Tornado weerden zich kranig en moesten het uiteindelijk doen met een vierde plaats. Ook was er een nieuw team; De Beloftes. Een vriendengroep van ons eigen lid Bryan Wetzels speelde degelijk maar kwam uiteindelijk wat ervaring te kort.

 

Het was een poule met een recordaantal gelijkspellen. Maar liefst 7 van de 10 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Hierdoor eindigden 3 teams met 5 punten. De wedstrijdleiding moest dan ook hard gaan rekenen.

VV Smash was uiteindelijk het sterkst in deze poule.

 

Uitslag zaterdagavond  Gemengd :

1e plaats:  VV Smash

2e plaats:  Lomp en Hel

3e plaats:  Wilhelmina

4e plaats:  Tornado reunited

5e plaats:  De Beloftes

Zondag :

Op de zondagavond speelden de heren tegen elkaar. Tijdens deze avond waren het net als verleden jaar de teams van Vijlen (Tornado) die het sterkst waren.

VV Smash en Broodje Kroket streden om de 3e en 4e plaats en eindigden beiden met 4 punten maar Broodje Kroket met een beter puntsaldo.  Helaas kon het team van Wilhelmina geen vuist maken tegen de andere teams.

 

Uitslagen zondagavond Heren :

 

1e plaats:  Tornado team 1

2e plaats:  Tornado team 2

3e plaats:  Broodje Kroket

4e plaats:  VV Smash

5e plaats:  Wilhelmina

 

Maandag :

De maandagavond was er weer een gemengde poule. Tijdens deze avond waren de teams het meest aan elkaar gewaagd. Het was een zeer sportieve avond. VV Smash werd beloond met de titel nadat ze 3 dagen hadden deelgenomen. Wilhelmina begon matig maar werd gedurende de avond steeds sterker en dat resulteerde uiteindelijk in een dik verdiende tweede plaats. RVB ’84 speelde zoals gewoonlijk zeer degelijk en kwam net enkele puntjes te kort en eindigde hierdoor op een 3e plaats. Het team van Tornado en VCL hadden het lastig. Bij het team van Tornado lag dat aan de Jägermeister in de pauzes waardoor het spel steeds zwaarder werd gedurende de avond. Uiteindelijk hebben ze hun 4e plaats wel nog het langst gevierd in de kantine………..

 

Uitslagen maandagavond Gemengd :

 

1e plaats:  VV Smash

2e plaats:  Wilhelmina

3e plaats:  RVB ‘84

4e plaats:  Tornado

5e plaats:  VCL

Voor alle deelnemende teams was er overheerlijke snacks en of een luxe kaasplank (die overigens zeer in de smaak waren gevallen).

 

Tot Slot :

Tot slot wil de organisatie iedereen die tijdens dit toernooi de helpende hand boden bedanken voor hun spontane hulp!

We hopen ook in de toekomst, met behulp van deze mensen, een gezellig en sportief toernooi te organiseren.

 

Heb jij ook interesse om gezellig te volleyballen zonder al te veel verplichtingen kom dan eens kijken op de dinsdag avond van 20.15 uur tot 22.00 uur of op donderdagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt ook contact opnemen met Ron Wetzels (06-23904481).