Drumband

In 1954 wordt, na de nodige voorbereidingen, de drumband opgericht van Gymnastiek Vereniging Wilhelmina uit Bocholtz, met de doelstelling om de gymnastiekvereniging te begeleiden tijdens optochten gehouden bij turnfeesten in binnen en buitenland. 
Tien jaar na de oprichting bestaat de bezetting uit elf marstrommen, veertien dieptetrommen, acht klaroenen en één overslagtrom.

Voor het eerst neemt de drumband op 3 juli 1960 deel aan een bondsconcours in Heerlen. Er wordt een eerste prijs voor de marswedstrijden en een tweede prijs voor het concert in de wacht gesleept. Tussen 1960 en 2000 laat de drumband zijn prestaties regelmatig op concoursen en festivals beoordelen. In het jaar 2000 wordt zelfs gepromoveerd naar de 2e divisie sectie B-1 en als klap op de vuurpijl ook de Limburgse titel in de wacht werd gesleept. Dit is voor een drumband vanuit de gymnastiekwereld een prestatie van formaat.

De drumband is het boegbeeld van Gymnastiek Vereniging Wilhelmina. Geen optocht of andere festiviteit in Bocholtz of de drumband zorgt voor de muzikale opluistering. Menig jubilerende vereniging wordt door Wilhelmina naar de kerk of feestzaal begeleid. Al meer dan een kwart eeuw haalt de drumband de deelnemers aan de befaamde Mergelland-wandeltocht binnen. Heel wat carnavals-optochten in Duitsland en België werden opgeluisterd. 

1/56

Lesrooster

agenda_edited.png

Contact gegevens:

Nieuwsbrief:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Copyright ©2020

Gv Wilhelmina Bocholtz

Lid van KNGU

Gymnastiekvereniging

Wilhelmina Bocholtz

Dr. Nolensstraat 9a

6351 GL Bocholtz

T: 045-5443804

Postadres:

Akerstraat 175

6466 HG Kerkrade

Route ...

Logo G.V. Wilhelmina bocholtz

Inschrijven

Mis voortaan niets meer, meld je hier aan voor de Nieuwsbrief.

Afmelden